Piemājas saimniecība ''Rotas''


Mājas vistu olu un zoslēnu tirdzniecība
 


Zoss cepetis

Nepieciešams

  • 1 zoss (apmēram 3 – 4 kg)
  • 1,5 – 2 kg skābo kāpostu
  • garšvielu maisījums „Anniņa” vai „Vegeta”
  • dārzeņi: burkāni, kartupeļi, seleriju saknes u.c.
   Vispirms izsautē kāpostus - bez taukvielām vai gaļas, toties labākai garšai pievienojot apceptus, sagrieztus burkānus un, protams, sāli.
   No ārpuses un iekšpuses ierīvē ar garšvielu maisījumiem (izvēloties „Anniņu”, papildus jāierīvē arī sāls!). Zosi pilda ar kāpostiem un abus galus aizšuj ar linu diegu vai aizsprauž ar kociņiem. Visbeidzot putnu nosmērē ar ļoti plānu medus kārtiņu, kura cepetim piešķir brūngano izskatu un ādiņu padara kraukšķīgu ( iesaku visus putnus tā apsmērēt pirms cepšanas) Liek cepam maisā ar muguru uz leju un zosij gar malām saliek dārzeņus; kartupeļus, burkānus, selerijas sakni, nelielos gabaliņos kāļus( var likt pēc paša ieskatiem, ko uzskata par gardāku piedevu) Brīvi nosien cepamo maisu, cepšanās laikā maiss uzpūšas, uz pannas uzlej nedaudz ūdens un liek pannā zosi un cepeškrāsnī. Ūdeni visu laiku papildināt, lai nav sausa panna. Pirms likšanas cepeškrāsnī ar smalku adatiņu dažās vietās iedur cepamajā maisā, lai maiss neuzsprāgst. Cep vairākas stundas atkarībā no zoss lieluma (vidēji cik kg zosī tik stundas, varbūt nedaudz mazāk).
   Līdzīgi cep sadalītu zosi, visus gabalus ierīvējot ar garšvielu maisījumu un medus kārtiņu. Liek cepamajā pannā „pīlē” un cep cepeškrāsnī, kamēr mīksti. Apakšā palej nedaudz ūdens Ik pa laikam jānosmeļ tauki. Tie vēlāk noder, sautējot kāpostus.
Skatīts: 971x   

Atpakaļ